The Crystal Ship

The Crystal Ship


Je kon er moeilijk naast kijken in de media en social media vorige week. In Oostende was street-art festival The Crystal Ship aan de gang. 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland mochten zich uitleven op een aantal lege muren van Oostende. Eyecandy gemaakt om te sharen op Instagram of Snapchat. En je moet er niet echt naar zoeken, langs de autosnelweg net voor je Oostende binnenrijdt staat al meteen een gigantisch passend statement in mooie letters op een muur: ‘Art is for everybody.’ We voelen ons welkom.

Oostende heeft voor ons een hotel geregeld mét kinderbed (onze zoon Rae Morris is er eindelijk!) en de info op de kamer geeft aan dat we vlakbij het epicentrum van The Crystal Ship zitten. Het achturenplein in Oostende. Waar vlakbij ook een huge werk van Roa zo’n lelijke wachtgevel weer wat beter maakt. We maken kennis met Niels die ons wat info geeft en ons op weg helpt voor de street-art wandeling. En dat we zeker op de kleine mannetjes van Isaac Cordal moeten letten, die overal onverwacht opduiken in de stad. Tof.

Verder werk van volgende artiesten:
1010 (DE) – AGOSTINO IACURCI (IT) – CYRCLE (US) – DISORDERLINE (B) – ELIAN (AR) – ELLA & PITR (FR) – EVERSIEMPRE (AR) – FAITH47 (SA) – FINTAN MAGEE (AU) – GUIDO VAN HELTEN (AU) – HERR SEELE (B) – JAUNE (B) – JAZ (AR) – LOCATELLI (B) – MISTER FIKSIT (B) – NOIR (B) – NUART PRESENTS BIANCOSHOCK (IT) & ISAAC CORDAL (ES) – PIXELPANCHO (IT) – POL COSMO (B) – ROBERT MONTGOMERY (UK) – ROA (B) – SIEGFRIED VYNCK (B) – SMATES (B) – ZIO ZIEGLER (US)

We verbleven twee dagen in Oostende. Geslapen in Hotel Europe, heel lekker gegeten in De Groote Post en Histoires d’O en heel erg genoten van de zeelucht. De werken blijven staan dus ga ze zelf zeker ook es bezichtigen. Hier kan je een plan vinden.

En het beste nieuws: binnen twee jaar komt er een vervolg!

Omdat street-art nogal visueel is laat ik de foto’s voor zich spreken.
Big Up: Bjorn Van Poucke! (Check zeker ook z’n boek)

IMG_9787

Processed with VSCO with a8 preset

Processed with VSCO with a8 preset

Processed with VSCO with a4 preset

Processed with VSCO with a4 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

IMG_9722

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

IMG_9628 IMG_9636

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

IMG_9508 IMG_9513

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a10 preset

Processed with VSCO with a10 preset

Processed with VSCO with a7 preset

Processed with VSCO with a7 preset

Processed with VSCO with a8 preset

Processed with VSCO with a8 preset

Processed with VSCO with a8 preset

Processed with VSCO with a8 preset

+ There are no comments

Add yours