Met de Shorts app deel je gewoon je camerarol

Met de Shorts app deel je gewoon je camerarol


We downloaden geen apps meer. Een trend die onlangs werd aangetoond in dit ontzettend boeiend artikel. We springen gedurende een dag maar een paar keer heen en weer tussen een aantal topapps zoals Facebook, Snapchat en Instagram. Daarnaast gebruiken we nog wat nuttige apps zoals email, een wekker en notities maar daar blijft het meestal bij.

Ondertussen worden er wel nog steeds aan de lopende band apps gemaakt. Behoorlijk zinloos, maar dat neemt niet weg dat er coole dingen gereleaset worden. En die test ik graag. Indien ze failen kunnen ze nog altijd een inspiratiebron zijn.

Zo was er onlangs het fel gehypete Peach, een ‘nieuw’ soort social netwerk. Ondanks alle buzz is het in België voorlopig niet aan de winning hand. Maar het leerde ons wel weer een paar dingen op gebied van User interface & experience. Het moet niet altijd zijn zoals Facebook en Twitter ons dicteren.

IMG_7631

Vandaag wil ik jullie weer een app leren kennen. Shorts. Het idee is simpel: je sharet de filmrol van je camera. Ook de slechte foto’s. En zo geef je een ongefilterde glimps in je leven vol mislukte selfies en screenshots.

Uiteraard kies je zelf wat je deelt en het gemak waarmee je je dat doet is heerlijk. Je moet het zien als een netwerk voor close friends en familie. Je kan wat grasduinen in hun daily life en je ziet net iets minder glamour en meer realness. Een trend waardoor ook Snapchat zo geliefd is.

De app is het werk van de mensen die vier jaar geleden de SoLoMo app Highlight lanceerden. Social-local-mobile, de mensen rond je ontdekken. Iets wat hard ging tijdens SXSW. Maar toen weer doodging omdat het alleen werkt in supergeconnecteerde werelden. San Francisco was de enige plek waar genoeg users dichtbij elkaar waren om elkaar te ontdekken en iets nuttig te creeren.

Highlight bestaat nog maar het team besloot zich dus ook bezig te houden met Shorts. Die dezelfde intieme feel deelt.

In het begin deelde de foto elke foto met je vrienden. Scary maar het testpubliek vond het fantastisch om de ruwe ingefilterde camerarol van hun vrienden te zien. Het heeft dan ook iets very big brother. Het fantastische gevoel wilden ze dus behouden maar de scary kant moesten ze kunnen tackelen. En daarom kies je nu dus zelf wat je post en wat niet.

IMG_7630

Uit Wired: ‘There’s something happening right now in social that’s very much about leaving the performative behind, or at least experimenting with alternatives. So much of an online personality is so painstakingly curated. Instagram photos, Facebook posts, and tweets are all crafted just so. Any intimacy is slowly stripped away as people use social media to hone their personal brands. But someone’s personal brand often has so little to do with their real life, which is more accurately reflected in the things you don’t share. This is what Davison wants to reveal with Shorts. Giving someone (fairly) unfiltered access to your phone is like letting them fish around in your purse or backpack, freely digging through everything you’ve amassed or hidden in there—it’s a frightened level of intimacy to share with most people. And it may be addicting: Davison says in testing, the more people used Shorts, the more photos they started taking and immediately sharing in the app.’

Lang leve de realness, lang leve de banaliteit. Je kan me toevoegen. Onder Hannes_bhc. Stijnsteyeart zit er ook al op. De hipster.

Volledig artikel over Shorts kan je hier in english lezen.

+ There are no comments

Add yours