Eten bij Boury restaurant

Eten bij Boury restaurant


Boury restaurant in Roeselare was één van de eerste sterrenrestaurants die we ooit hebben bezocht. De ervaring toen was fenomenaal. We waren er met onze beste vrienden en het leek alsof we de hele avond door geen vijf minuten zonder eten op tafel zaten. Hapje hier, drankje daar, gerechtje hier en ga zo maar door. We hadden een heerlijke avond en tot op vandaag was het één van de lekkerste avonden die we al hadden. Ondertussen hebben we al heel wat gastronomische restaurants bezocht maar die ene avond bleef ons bij en Boury bleef bovenaan ons lijstje staan. Op de voet gevolgd door Table d’Amis. We waren dus niet echt geneigd om terug te gaan. Zie dat het tegenvalt? Misschien waren we te onervaren en kleurde dat ons geheugen. Onder invloed van de aangepaste wijnen die we toen hadden…

IMG_7475

Maar Boury restaurant verandert binnenkort van locatie dus we dachten, laat ons nog eens teruggaan. Op hoop van zegen. Dezelfde vrienden en toevallig ook hetzelfde tafeltje. En weer zijn we enorm verwend geweest. De hele avond kregen we bijna non stop food. Lekkere smaken, niets overdreven maar net allemaal heel subtiel. Wat passseerde er allemaal? Melklam, kwartel met schorseneer, miso, lavas en enoki. Euhm. Lekker hoor. Wat nog? Schelvis, langoustine, zeebaars. Tweemaal dessert. Kakivrucht, chocolade met basilicum. Er was veel. En het was subliem.

IMG_7481

De bediening door de vrouw van chef Tim Boury was geniaal. En de chef kwam ons achteraf zelf ook nog even begroeten. Toen we weggingen kregen we nog een doosje mee. ‘Voor bij het ontbijt.’ Wat erin zat? Een fantastisch suikerbroodje voor twee. Dat me verdorie heeft verleid om heel snel opnieuw te reserveren bij Boury. Klasse!

IMG_7563

IMG_7469 IMG_7473 IMG_7472 IMG_7483

+ There are no comments

Add yours