Vincent test de X-GIN

Vincent test de X-GIN


Sinds ik hier af en toe eens een fles gin bespreek krijg ik regelmatig de vraag van ginmakers om een fles te testen. Ik ga daar af en toe op in. Soms zijn het mensen die ik ken, soms hebben ze gewoon de persistance me een paar keer te mailen. Zoals de mensen van Xolato Gin. En dan durf ik geen nee meer zeggen. En omdat ik het eigenlijk te druk heb heb ik Vincent gevraagd om de fles gin te bespreken. Vincent benadrukt altijd dat wat alcohol betreft smaak niet veel uitmaakt voor hem dus was ik heel benieuwd naar z’n verslag. Want deze gin is wel echt uitgesproken van smaak. Op basis van chocolade.

De X-GIN, Premium Cocoa Based Gin, is een gin van Peter Messely (Xolato) en Patrick (De Moor). Naast de jeneverbes en de 45 andere kruiden worden verschillende van de beste specerijen van over de hele wereld gebruikt die ook terug te vinden zijn in de Xolato chocolaatjes, namelijk de meest aromatische cacaobonen uit Columbia, wilde peper en vanillestokken uit Madagascar, werelds befaamde hazelnoten uit Piemonté en amandelnoten uit Avola van gerenommeerde kwaliteit. De naam X-Gin verwijst naar de origine van de cacaobonen waar de Inca’s, Azteken en de Maya’s een godendrank mee brouwden waarvan ze geloofden dat dit een drank was bestemd voor goden en koningen die zorgden voor een langere levensduur, extra intelligentie en een afrodisiacum was. Deze drank noemden ze Xocolatl (de naam Xolato is hieruit afgeleid), de X staat voor Xolato. Ingrediënten: cacaobonen uit Colombia, hazelnoten uit Piemonté, amandelnoten uit Avola, wilde peper, vanillestokken uit Madagascar en amandelnoten uit Avola.

ginin

Over naar Vincent:

“Hey Vincent, wil je graag deze fles gin uitproberen?” “….. ok”

Ik ben een gin drinker, ik drink graag gin maar ik drink vooral graag veel gin. Het durft al eens kwantiteit boven kwaliteit te zijn bij mij. Wat niet zo’n goede eigenschap is, maar het is wel een eigenschap die iets te maken heeft met gin. Soit. werkwijze: gin + ijs -> proeven en inschatten hoeveel tonic ik er bij moet doen + schweppes (ik hou niet van kruidige tonics, tenzij ik een Beefeater of een Gordon of een huismerk Delhaize gin drink.)

ijsblokjes

Gin dus. Ik hou van kruidige gin en niet van zoete dingen. Deze gin is op basis van cacao en vanille. Ik was dus heel sceptisch. Terecht. De gin proeft naar vanille en ook een beetje naar cacao. “Dit is perfect voor aperitief” vindt mijn vriendin. Raar vind ik, ik heb nooit zin in vanille-chocolade. Toch niet voor het eten. Ik vind het meer iets voor na het eten. In de plaats van taart ofzo … En in dat opzicht is het de beste taart die ik ooit gegeten heb en waar ik graag een tweede stuk van zou hebben. Het tweede stuk is ook al een stuk lekkerder.

De smaak went wel, zeker als je het ziet als taart. Bij de derde was ik al vergeten dat ik iets aan het bespreken was. Eind goed al goed dus.

Back to Hannes:

Ok, misschien wel een beetje het soort review dat ik verwacht had. Ik hoop dat je er iets aan had. Met wel heel mooie zelfgemaakte gifs! Mocht je er niet zoveel aan hebben gehad maar je hebt wel zin om zelf eens de gin te proeven dan heb ik een verrassing voor je! Ik mag een fles X-gin weggeven. Wat moet je daarvoor doen? Mij een snap sturen met je favoriete alcohol related emoji –> hannes_bhc is m’n username! Wedstrijd loopt tot zondag 28 februari. En omdat het een schrikkeljaar is krijg je maandag 29 februari ook nog de tijd. Start!

+ There are no comments

Add yours