Taste & Colours Kortrijk

Taste & Colours Kortrijk


Ik zei het eerder al, ik ben verre van een foodblogger. Ik ga wel ontzettend graag eten en ik deel graag m’n enthousiasme voor toffe plekken dus vandaar deze blogposts. Taste & Colours is een restaurant vlakbij de veemarkt van Kortrijk waar ik al een paar keer ben geweest. Om te eten en ook om te koken. Allebei aanraders. De kookworkshop deed ik samen met een groep van 20 vrienden en het is heel tof om eens te zien hoe zo’n keuken werkt. En als je geen zin hebt om mee te doen dan kan je gerust met een aperitief toekijken hoe je vrienden een perfecte risotto proberen te maken onder leiding van de chef Dirkjan Decock. (Je kan hem trouwens volgen op Twitter want samen met z’n vrouw Hilde zijn ze very social savvy, altijd handig :)

12510994_10205479130401112_1927594290_o

In die kookworkshop leerden we ook dat Dirkjan een voorliefde heeft voor kruiden en groenten waar hij dan ook graag mee experimenteert. Uit Het Nieuwsblad: ‘Ik probeer me al lang een weg te banen in fruit, groenten, eetbare wilde planten en kruiden. Die interesse is een rode draad in mijn leven. Een tijd geleden had men het in de sector over vergeten groenten. Er kwam een hype van. Wij, want ik ben niet de enige chef die er blijvend aandacht voor had, vergaten die niet. Wij gebruikten al de Brave hendrik, de voorloper van de spinazie, de limoenkomkommer, het kafferkoren en dies meer.

De laatste keer dat we er gingen eten was met zes vrienden op oudjaar. 7 gangen, begeleid van mooie, natuurlijke en wat bijzondere wijnen. Het vleesgerecht was malse bressekip en net daarvoor kregen we ook de kippenhartjes voorgeschoteld. Stond niet op de kaart maar was een experimentje met wat normaal in de vuilbak belandt. Speciaal. :) Ik ga er heel graag eten en kijk uit naar onze volgende afspraak. Heel toffe eigenaars waar de passie vanaf druipt. Altijd goed!

Locatie: Groeningelaan 22, 8500 Kortrijk

Informatie en reservatie: Taste and Colours | +32(0)56 40 40 40 | info@tasteandcolours.com

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset

+ There are no comments

Add yours