Gastrobar Gust

Gastrobar Gust


Een tijd terug zijn we voor het eerst gaan eten bij Gastrobar Gust in Kortrijk. Het nieuwe restaurant van sterrenchef Matthieu Beudaert en Sofie Delbeke die ook Table d’Amis uitbaten. (Werd verkozen tot beste restaurant van 2015 door De Standaard). We moesten niet lang zoeken want het nieuwe restaurant is eigenlijk gewoon de bovenverdieping van het pand waar Table d’Amis zit. De Oude Dekenij aan de Sint-Maartenskerk kerk in de binnenstad van Kortrijk. Voor het grote publiek bekend als de plaats waar Dell’anno zat tijdens het vtm-programma ‘Mijn Restaurant.’

Gust heeft dezelfde feel als z’n grote broer. Gezellig, zachte kleuren maar het is opener, minder intiem dan Table d’Amis. Op een goede manier, je kan er aan de bar wat kleine hapjes eten en wat lekkers drinken, je kan de hele avond aan tafel hapjes met elkaar uitwisselen of een lekker stuk vlees bestellen de kaart is heel divers en naar wat wij hebben gegeten superlekker.

Via Focus: Chef-kok is Sebastien Ghyselen en gastvrouw is Dorine Cole. De kaart vermeldt onder meer huisgemaakte droge worst, kroket van kalfszwezerik met tartaarsaus, bitterbal van wilde eend met gelei van blauwe bes en verjus, stoof van varkenswang met Liefmans Gouden Band en Wostyn-mosterd of stoof van konijn met Rodenbach grand cru en mosterd, hommage aan Thérèse Desmet.

Heerlijk gezellige avond beleefd en dus een absolute aanrader!

zicht op de zaal

Foto’s via Rue De Surene

+ There are no comments

Add yours