StartupBus Belgium

StartupBus Belgium


Eerst het volgende fijne nieuwtje: ik mag dit jaar regelmatig opdraven in De Afspraak op Canvas als digital expert. Heel blij dat ze een vaste plaats geven aan all things digital.
M’n eerste opdracht zit er ondertussen op, ik heb samen met Vincent een verslag gemaakt over de allereerste Belgische StartupBus. Mocht je daar nog nooit van gehoord hebben, het concept is als volgt: ze gooien een tiental Hackers, Hipsters en Hustlers op een bus en die moeten in 72 uur een start-up zien op te richten. Die bus rijdt door Europa met tussenstops in Amsterdam, Hamburg en Luik en komt uiteindelijk aan op de Pirate Summit in Keulen. Daar komen nog 5 zo’n bussen aan, uit alle hoeken van Europa. Het ultieme doel is om als winnaar je startup te mogen voorstellen aan de massaal aanwezige venture capitalists die misschien meteen willen investeren.

Het concept ontstond in 2010 in de Verenigde Staten en ondertussen rijden er bussen in Afrika, Australie en ook Europa. Er zijn een aantal succesvolle startups op ontstaan waaronder Instacart. Ondertussen 2 miljard waard. Hallookes. De organisatie van de Belgische bus was in handen van Steven Beeckman & Ann Glorieus. Geen Twitteronbekenden voor me en leuk om ze eens in het echt te zien. (thx for having me! ;)) Op de bus zat ook Herman Maes van Daily Bits. Wij zijn één dag meegereden maar ik kan je zeggen, het werkt inspirerend en ik kan het iedereen aanraden. De startups die op de Belgische bus zijn ontstaan? FooPrise, MoHo & Story Validator. Check zeker hun websites.

Oh en als je coole tips hebt voor reportages, altijd welkom! 😉

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment