Apps voor Alzheimer

Apps voor Alzheimer


In België kampen naar schatting 165.000 mensen met alzheimer en andere vormen van dementie. Hulpmiddeltjes voor deze mensen zijn altijd welkom. Ik mocht voor De Afspraak op Canvas enkele van deze apps testen. Eén voor Alzheimer en een groot aantal voor blinden. Waaronder: Be My Eyes, ColorID, MoneyReader en TapTapSee. Wat die laatste betreft moet ik zeggen dat Bart Claeys me er achteraf op wees dat hier wel degelijk ook deels echte mensen achter de app zitten die helpen om de voorwerpen te bepalen. Het algoritme is straf maar dus niet zooo straf als ik dacht. Toch boeiende materie.

Ook nog even meegeven. Afgelopen week lanceerde de Belgische Els De Craecker ook een app voor mensen met Alzheimer en hun familie: Memorygapp. De app laat je stem opnemen en koppelen aan foto’s van de familie. Een feature die ontzettend comforting kan zijn wanneer een persoon met Alzheimer bvb last heeft van angstgevoelens. Een stem horen van een geliefde kan dan rust brengen.

 

 

+ There are no comments

Add yours