Mijn nacht van exclusief: Shangri-La Londen

Mijn nacht van exclusief: Shangri-La Londen


Sinds ik samen met m’n girl eens de 5 sterren behandeling van ME Hotel London heb ondergaan ben ik fan geworden van luxehotels. En omdat ik voor m’n werk af en toe eens een nacht in een stad verblijf kies ik er voor die ene nacht dan vaak een 5-sterren hotel uit. Omdat ik die ervaring graag deel, deze reeks: mijn nacht van exclusief.

Shangri-La Londen

560 euro heb ik betaald voor een kamer in het 5-sterren hotel Shangri-La in Londen. Op de 44ste verdieping in The Shard, (de scherf) de nieuwe landmark van London die 305 meter hoog is. Van de architect Renzo Piano. Ik moest een talk geven aan de Bartlett School of Architecture over Uglybelgianhouses en nadien vertrok ik meteen naar het hotel. Ik kwam aangezet in een black cab. Er staan 7 Rolls-Roycen voor de deur maar ik liet me niet intimideren. Heel wat toeristen staan foto’s te nemen van de ingang en het gouden bord waar ‘Shangri-La hotel’ opstaat maar ik ga binnen. De lobby is op verdieping 35. Ik kwam aan rond negen uur en ik kon nog net 15 minuten genieten van een spectaculaire zonsondergang boven Londen. De lobby op zich is ook spectaculair. De ramen komen tot op de vloer en je ziet Londen letterlijk aan je voeten liggen. Je ziet ook de ontbijtruimte een verdieping lager en naast de liften die je naar je kamer brengen kan je binnenwandelen in het restaurant.

Mijn kamer is op de 44ste verdieping. Als ik de deur open rollen de blinds automatisch naar boven en is daar meteen weer dat fantastische uitzicht. Ik kijk echter niet naar de historische stad. Ik kijk naar de achterkant. Nog steeds impressive, maar ik zie geen landmarks. Enkel schuin rechts the Londen Eye. Ik kon een upgrade nemen voor cityview maar dan was de prijs 760 euro voor een kamer. Anyway.

De kamer is ontzettend ruim met een zithoek en een badkamer waarin centraal een ligbad staat. En zo’n toilet dat met water spoelt. Ik wil nu ook zo’n toilet. Haha. De rest is simpel: 5 sterren. Een fantastisch bed (waar ik helaas niet in heb geslapen) 24h roomservice (ik had een degelijke burger) een goede minibar (met Red Bull & Hendricks gin) maar voor mij de beste feature: een verrekijker! Waar ik een avond lang Britten mee heb bespioneerd. En ambulances mee kon volgen door de stad. Spannend.

Foutje

Ik had het al gelezen online, er zit een klein designfoutje in het gebouw. Je kan namelijk om de hoek kijken. Ik kon dus letterlijk om de hoek in de badkamer van een andere hotelgast kijken. Er waren wat stickers aangebracht op mijn raam om dat tegen te gaan maar dat hielp geen fluit. Ik heb gelukkig niemand gezien en zij mij niet, denk ik maar wat een flater voor een 5-sterren hotel.

Helaas

Bij Mortierbrigade hadden ze me de dag nadien dringend nodig en dus ben ik met een vroegere vlucht moeten vertrekken. Omdat ik bang was me te verslapen ben ik gewoon wakker gebleven tot 3 uur, omdat ik dan naar Heathrow moest vertrekken. Zonder slaap. Dus over de kwaliteit van het bed en het ontbijt ga ik het een volgende keer moeten hebben. Tot zover mijn 6 uur in de Shangri-La. De zes duurste uren van m’n leven denk ik voorlopig maar ik heb er van genoten.

Zelf zien?

Wil je zelf the view over Londen eens ervaren? Er zijn in The Shard ook uitkijkplatformen waar je betalend naar toe kan. Nog hoger dan The Shangri-La en -anders dan m’n kamer- uitzicht op de stad. Op de 69ste verdieping en voor 29 pond. Naar het schijnt reserveer je wel best ’s morgens als je zo’n zonsondergang wil zien.

Check ook m’n Snapchat Story!

Stop Selfietime

Stop Selfietime

 

2 Comments

Add yours
  1. 1
    Sjors

    Top geschreven, ik zal er aan denken als ik zelf op zakenreis ben in Londen 😉
    Vooral het verrekijker stukje zal ik met mijn telelens gaan imiteren haha.
    Cheers!

+ Leave a Comment