Ik verkocht m’n Apple Watch na 1 dag

Ik verkocht m’n Apple Watch na 1 dag


Als Apple een nieuw product voorstelt dan weet ik dat ik de komende maanden weer veel op tweedehandssites en fora ga rondhangen. Omdat Apple nooit dingen eerst in België lanceert en we altijd minstens een half jaar moeten wachten eer we het hier kunnen kopen heb ik en veel andere mensen met me zo onze manier om de spullen toch al te pakken te krijgen. Naar Duitsland of Frankrijk rijden en een nachtje kamperen. Via de Franse online store stuff kopen en laten verzenden naar vrienden die in Noord-Frankrijk een adres hebben of bereid zijn om meer te betalen aan mensen die met winst willen verkopen op tweedehandssites. Met het risico dat je een oplichter tegenkomt.

Met de Apple Watch was het weer van dat. Zoeken, twijfelen en uiteindelijk beslissen dat je wel wat meer wil betalen want je wil het dringend testen en mee zijn. Ik heb het voordeel dat m’n job zich in deze sferen bevindt en ik dus een soort verplichting heb om digitaal mee te zijn maar bij de Apple Watch stelde ik me toch veel vragen. Ik wist dat het de eerste versie was en dat hij nog niet echt klaar was voor de breaktrough maar met de eerste iphone was dat ook zo en kijk waar we nu zijn. Dus  ik vond een verkoper, weer iemand die een adres had in Frankrijk en die 200 euro extra vroeg op de originele prijs. 1000 euro. Ik moet zeggen, zelfs 800 euro vind ik teveel voor een smartwatch.

Toen ik de doos in handen kreeg had ik wel hetzelfde gevoel als bij al hun andere producten. ‘Wow, hier zit een heerlijk apparaat in’ Een zware doos met inside de Apple Watch met grootste display, 42′ en met leren bandje. Mooi, zou je kunnen zeggen maar daar ben ik het niet echt mee eens. Ik draag een prachtig horloge van INSTRMNT dat ik vorig jaar kocht via Kickstarter en vind de Apple watch nu niet echt een streling voor het oog in vergelijking. Niet verfijnd en zelfs zwaar als een baksteen. Ik had ook geen wow gevoel toen ik de horloge aandeed. De smartwatch werkt niet goed, mist ontzettend veel features en moet constant gereset worden om degelijk te werken. Je voelt duidelijk dat dit een 1.0 is. Volgend jaar komt misschien een gamechanger. Dat bloedstalen neemt enzo.

Notifications via je horloge krijgen, de weg gewezen worden via ‘taps’ op je pols, je hartslag kunnen versturen naar je lief (dat ze hem ook echt voelt op haar watch) remote foto’s kunnen nemen zijn wel tof. En zijn zeker de way to go maar ik verwacht dus dat ze nog iets slimmer worden en beter werken.

En daarom heb ik na 1 dag beslist om m’n Apple Watch alweer te verkopen. Zonder verlies, aan m’n collega Wouter. Die nu 1 maand verder nog tevreden is, maar toch ook vindt dat het veel geld is voor het aantal beperkte mogelijkheden. Je kan niet eens Facebook checken. En is dat niet het allerbelangrijkste?

PS: als je dacht dat je minder zou opvallen door je notifications te checken op je pols ipv je iPhone: think again. Niemand kijkt zo lang naar een horloge. Tenzij het is om notifications te checken.
PS2: hij verkoopt blijkbaar niet erg goed ook…

UPDATE: volgens Cook verkoopt hij ZEEEER goed. :)

3 Comments

Add yours
  1. 1
    Herman Maes

    Ik ben nu nog even aan het wachten om ofwel een Pebble time (7-10 dagen op een batterij!) of moto 360 versie 2 (na de zomer wss uit) te gaan kopen. Die hun 200-300 euro vind ik een correcte prijs. De Apple Watch ben ik ook bij de launch in Londen even gaan passen, maar ik vind het ook totaal niet prijs/kwaliteit waardig. Dus ook bij de Apple Watch wordt het wachten op een 2de generatie (en prijsverlaging?).

  2. 3
    Mirthe

    Ik heb een sport 42″ en heb hem gekocht voor de activity tracking (Fitbit voldeed niet voor mij en de Jawbone UP3 – die mogelijk een waardige vervanger kon zijn voor mijn Fitbit – is pas eind augustus beschikbaar in Europa). En ik moet zeggen dat ik Activity en Workout geweldig vind. Voor de rest gebruik ik mijn watch enkel om het weer en mijn hartslag te checken. Notifications werkt niet altijd even vlot met mijn 5s, wat wel jammer is. Ik denk dat native apps wel veel gaan veranderen en dat de volgende versies van de watch echt coole dingen gaan kunnen doen.

+ Leave a Comment