Snapcity Dinant

Snapcity Dinant


Afgelopen zaterdag ben ik samen met Wouter naar Dinant afgereisd om er onze 4e editie van Snapcity te maken. Voor de niet kenners: een alternatief reisverslag, speciaal gemaakt voor Snapchat. Live, want op Snapchat moet je alles in the moment doen. En 24 uur later verdwijnt de story ook weer. Tenzij je die opslaat, op Youtube zet en erover blogt. Zoals ik nu doe.

Processed with VSCOcam with 7 preset

Processed with VSCOcam with 7 preset

Wat hebben we gedaan in Dinant? Geen kayak, dat werd last-minute geswitcht naar hun nieuwste attractie: Le Tarzan Swing. Een crazy ervaring dat nog het meest op een benji sprong lijkt. Wat een kick. Ik had er geen zin in en Wouter nog minder maar we wisten dat het goed zou zijn voor het verhaal. Idioten die we zijn. Toen we aankwamen bij Dinant Aventure waren ze wat in de war. ‘Testen? De attractie is nog niet open voor publiek’ Wat? Nog meer stress…

Via een Urbex website had ik ook iets gelezen over een kerkhof in de buurt van Dinant waar de graven zomaar openstaan. De post was een paar jaar oud dus ik had er niet veel van verwacht maar toch was het nog steeds het geval. Behoorlijk ziek. En dat je na zo’n ervaring naar een slakkenkwekerij gaat om slakken te eten was ook niet het beste idee.

Nee, ik heb veel bijgeleerd over slakken. Echt waar, we waren trouwens twee van de vier bezoekers die dag. Dat andere koppel kwam uit Engeland. En bleek geinteresseerd in wat we deden. Snapchatting. We raakten aan de praat en we kwamen te weten dat de man 85 was en de schrijver van films als Vanishing Point. Uit de jaren ’70 maar wel ontzettend populair. Hij was ook geinteresseerd in slakken omdat ze z’n weedplanten altijd komen opeten. Grappig. Ik heb hem nog een uglybelgianhouses boek cadeau gedaan. Malcolm Hart heet hij, check hem maar op IMDB. Altijd leuk zo’n spontane ontmoetingen.

Learnings over Snapchat zelf: elke keer ontdekken we nieuwe tricks. Maar één van de belangrijkste lessen blijft toch vooral: hou het bondig. 300 seconden is veel om op Snapchat te checken. Tweede punt: je batterij loopt leeg aan 100 per uur. Zorg voor veel juicepacks!

Snapcity 4 zit er op, volgende keer is ook Vincent weer mee en ik denk dat we dringend eens naar Limburg moeten. Er volgen nog een achttal edities dus stay tuned!

2000 live-kijkers op Snapchat, 6000 voor de herhaling op Facebook en die waren tevreden. Een greep uit de reacties:

IMG_8156 IMG_8160 IMG_8162 IMG_8163 IMG_8122 IMG_8136 IMG_8139 IMG_8141 IMG_8142 IMG_8143 IMG_8145 IMG_8152 IMG_8154 IMG_8155

 

+ There are no comments

Add yours