Our Brussels Story

Our Brussels Story


Vandaag heeft Snapchat eindelijk eens een Brussels Story gecureerd! De voorbije maanden kon je naast de stories van je vrienden ook de Live Stories van Snapchat volgen. Snapchat kiest dagelijks evenementen of steden waar iedereen kan aan meewerken. Tenminste, als je je op die locatie bent kan je snaps toevoegen. Snapchat cureert die snaps en maakt er een leuk verhaal van. Zo zag ik al stories van NY, Oxford, één of ander kaasrol kampioenschap, Ultra Miami, enz. Heel tof omdat ze een leuke inkijk geven in het dagelijks leven elders, gemaakt door andere snapchatters en dus very real. Een tijd geleden waren er ook al livestories van Amsterdam, Parijs en Londen maar Brussel werd steeds over het hoofd gezien. Tot vandaag!

Gisteren kregen we al een heads up via de app dat er een story zat aan te komen en vanaf vanmorgen kon iedereen die in Brussel was snaps toevoegen aan ‘Our Brussels Story.’ Bij VRT sprongen we meteen in de wagen om het Atomium te gaan filmen en de mannen van Sambal gingen snel de VRT-toren op. Met succes want ze werden gefeatured! Al bijna 3 miljoen views op hun snap! Dat is meer dan het best bekeken vrt-programma ooit! Dat was de voetbalmatch België-Usa van afgelopen WK: 2,3 miljoen kijkers. Ok, dit is niet de beste vergelijking maar toch: nice!

Onze Atomium snap heeft het niet gehaald maar wat ik onthou: we hebben de moeite gedaan om het te proberen. Wederom bewijs hoe engaging die Snapchat app is. En wie weet komen we er toch nog in. De dag is nog jong… Topper. Eén klein minpuntje: de inhoud van de Brussels Story is wel heeeel cliché-bevestigend. Wafels en Chocolade. :)

Groetjes, uit Brussel!

PS: add me on Snapchat: hannes_bhc

IMG_8612 IMG_8611 IMG_8610 IMG_8609 IMG_8608 IMG_8594 IMG_8592

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment