Blind Tiger Gin

Blind Tiger Gin


Een tijd geleden blogde ik over de Bonnie & Clyde gin van Thomas van Deluxe Distillery en ik krijg er nog altijd mails over om te vragen of het duo nog beschikbaar is. Ik heb mijn duo nog goedbewaard maar voor de rest is hij dus volledig uitverkocht. Geen nood want er is nieuws van hun hand: Blind Tiger gin! Wat meteen opvalt, het fantastische gouden logo, op de gekende fles, ditmaal donkerblauw. Met z’n naam is er opnieuw een verwijzing naar de drooglegging:

A speakeasy, also called a blind pig or blind tiger, is an establishment that illegally sells alcoholic beverages. Such establishments came into prominence in the United States during the Prohibition era (1920–1933, longer in some states). During that time, the sale, manufacture, and transportation (bootlegging) of alcoholic beverages was illegal throughout the United States.

De gin uit mijn thuisstad Kortrijk is opnieuw geniaal en ik ben dus ontzettend trots. Een kruidige gin die ondanks z’n alcoholpercentage van 47% eigenlijk wel verrassend zacht drinkt.

Deze unieke gin kenmerkt zich vooral door de smaak van staartpeper en gemoute gerst. Verder proeven we ook koriander, kaneel en gember en kunnen we zeggen dat deze Blind Tiger zeker een kruidige gin is. De kruidige toetsen worden meteen in evenwicht gebracht door appelsienen, citroenen en oranjebloesem. De staartpeper zorgt voor een kruidigheid die perfect in balans ligt met de citrus tonen van appelsien.

Enjoy! I will. :)

+ There are no comments

Add yours