De Archi-Tourisme website bestaat niet

De Archi-Tourisme website bestaat niet


Ik las gisteren een interessant stuk op WalkerArt van Alexandra Lange,  over Archi-tourism en hoe er eigenlijk niet echt een digitale go-to place is voor mensen die graag architectuur willen ontdekken op reis. Ik herkende het meteen. Toen ik onlangs naar Denemarken ging zocht ik wat op Google naar ‘Modern architecture’ maar dan surf je toch vooral van link naar link op sites als Dezeen enzo. Toen ik de vraag stelde op m’n Uglybelgianhouses Instagram account kreeg ik meteen heel veel bruikbare tips maar nergens zijn die gebundeld. Ook voor België bestaat er geen site die onze architectuurparels of gedrochten bundelt in een handige kaart die vol zit met info en aangevuld kan worden door de dagelijkse Instagram foto’s die een grote community nochtans dagelijks maakt.

Er is de erfgoed website maar die is behoorlijk onoverzichtelijk en niet bedoeld om je trip mee te plannen. Er bestaan volgens Alexandra wel wat websites die proberen. Jauntful is leuk maar toch vooral gebaseerd op Foursquare tips en niet architecture focused. Roadtrippers zou een goede site kunnen zijn om de reis te plannen maar die Walker Art Center site zelf heeft nog het coolste voorbeeld met design & architecture tips uit Minnesota (die blijkbaar ook niet ontzettend handig is). Alexandra verzint ondertussen ontzettend veel goeie input voor die not existing website dat het eigenlijk een eitje moet zijn om zelf zo’n site in elkaar te flansen. Wie heeft hier zin in?

CaseStudyHouse_22_LA

Ik heb samen met twee vrienden ooit de deal gesloten dat we voor ons 40 de Case Study Houses en meer in California zouden gaan bezoeken dus mocht de site tegen dan klaar zijn: perfect! Die brutalistische kerk hier bovenaan de post kan je trouwens bezoeken in Kerselare en is ontworpen door Juliaan Lampens.

Lees zeker het volledige artikel eens!

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment