Snapchat geofilters voor Gent, Brussel en Antwerpen

Snapchat geofilters voor Gent, Brussel en Antwerpen


Wie Snapchat gebruikt weet dat je keuze hebt uit een aantal filters voor je foto’s of filmpjes door naar links of rechts te swipen. Nu zijn dat wat kleurfilters een snelheidsfilter of een temperatuurfilter maar in België waren er nog geen Geofilters. Een geofilter is een filter die je enkel kan gebruiken op een bepaalde locatie. In Europa waren die al beschikbaar in London en Parijs maar in Gent, Antwerpen of Brussel kon dat nog niet. Een tijd geleden lazen we het verhaal van een Parisien die Evan Spiegel aansprak op Twitter waarom er nog geen geofilter was voor Parijs. Evan Spiegel liet weten dat hij eentje kon maken en uploaden en zogezegd zo gedaan, de dag nadien stond de filter al online.

Wouter en ik hebben dat ook gedaan, een paar maanden terug. En die zijn nu eindelijk beschikbaar! Als je in Brussel of Gent bent, zeker testen! Een paar andere mensen hebben ook al filters ingestuurd want ik heb er al meer gezien in Brussel, Gent en Antwerpen. Super. Je kan nog steeds ontwerpen insturen, dat doe je hier.

Geofilters, je kan je afvragen wat het ertoe doet maar het is één van de sterktes van Snapchat. Door die geofilters beschikbaar te maken op bepaalde plaatsen creëer je een exclusief gevoel. Als een postkaart die je stuurt vanuit een ver land. Ik ben hier en bewijs dat met deze geofilter die voor jou niet beschikbaar is.

Ps: die met het Atomium is van mij, die met de huisjes is van Wouter. Wie heeft die van Antwerpen al gezien?

IMG_3598IMG_6440IMG_6433IMG_6431

6 Comments

Add yours
  1. 1
    Maarten

    Leuk artikeltje om te lezen. Ik heb enkele maanden geleden ook een filter geüpload, maar ik ben nu niet in de area om te checken of hij al gepubliceerd is. Kregen jullie een mailtje van Snapchat om te zeggen dat je filter gepubliceerd werd? Of heb je het gewoon ineens gezien ?

    Toffe filters!

    Groetjes Maarten

+ Leave a Comment