Ugly Belgian Book

Ugly Belgian Book


Op 3 november 2013 kreeg ik een mail van Cleo van de uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts. Of ik geen boek wou uitgeven over Ugly Belgian Houses. Vandaag is het maart 2015 en het boek ligt in de winkel. Eerlijk gezegd heb ik een aantal keer getwijfeld of dat ooit ging lukken. Van de 500 geselecteerde huizen zijn er slechts 50 eigenaars en architecten die hun goedkeuring hebben gegeven. Maar het resultaat mag er zijn.

Ik zal nog lang kunnen praten over alle sterke verhalen die bij de making of horen maar vandaag wil ik toch vooral ontzettend veel mensen bedanken want ik heb dit niet op m’n eentje gedaan. Vooral het overtuigen van eigenaars en architecten bleek een job apart te zijn. Waar veel doorzettingsvermogen en dapperheid voor nodig was. Sarah Delvaux, Kristof Sadones en An De Jonghe! Zonder jullie geen goedkeuringen, zonder jullie geen boek.

Uiteraard ook de huiseigenaars en architecten van de afgebeelde huizen voor hun open-minded ingesteldheid, zin voor humor en de toestemming die ze verleenden om hun huizen af te beelden in dit boek. Heel erg bedankt! Maar ook de lezers van de blog! Ik ben ontzettend blij dat ik zo’n actieve followers heb, nice! Vincent Schroeven voor het ‘pingpongen’ als ik weer eens een bijschrijft zoek. De fotografen Kevin Faingnaert en Jachim Coudenys.

Stefanie Specht/Specht Studio voor het design van dit boek. Studio Fluit voor het website design. Ronny Welter en Jachim Coudenys om paraat te staan wanneer ik weer eens worstelde met ‘websitevragen’.

En natuurlijk Cleo Vandenbosch, Joni Verhulst, Kim Van Kerckhoven, An-Sophie Moerman, Annelies Vanderoost om dit project bij Borgerhoff & Lamberigts in goede banen te leiden. Ik wil tenslotte ook de pers bedanken voor hun mooie stukken die afgelopen weekend in de kranten stonden, ook de reportages op VRT en VTM.

Je kan het boek ook online bestellen. HIER!

IMG_2989

+ There are no comments

Add yours