#Snapcity Kopenhagen

#Snapcity Kopenhagen


Kopenhagen met de auto. Iets wat ik lang wou doen is eindelijk gelukt.  Slept at Central Hotel. Only 1 room. Slept at The Radisson Blue Royal. designed by Arne Jacobsen  Op het zeventiende verdiep. Ik hou van views.

Central Hotel

Processed with VSCOcam with a3 preset

Ik heb ook een boek achtergelaten in Central Hotel. Benieuwd hoe lang het zal blijven staan…

Processed with VSCOcam with a1 preset

Bekijk de #snapcity video

Frederiksberg.

We zijn bij Storm en Marie binnengestapt. En de eigenaars van het Deense label waren er toevallig. Ze begonnen, net zoals de meeste Denen het hele weekend lang, met ons te praten. Van waar komen jullie? Hoe lang blijven jullie? Ontzettend vriendelijk. De eigenaars vertelden dat ze net hun merk in België waren aan het verkopen. Bij Moose in the City. En dat hun label vernoemd is naar hun tweeling. Storm en Marie. Toffe mensen, zeker eens checken. Andere shops: Ganni, Black, PlayType, Dora, Soulland, …

Processed with VSCOcam with 5 preset

Processed with VSCOcam with 4 preset

Processed with VSCOcam with 5 preset

Processed with VSCOcam with 4 preset

Processed with VSCOcam with 7 preset Processed with VSCOcam with 7 preset

Lousiana Museum of Modern Art

Wat me vooral opviel toen we Denemarken binnenreden was het mooie glooiende landschap. Veel natuur, weinig visuele vervuiling. Heerlijk. En wat een verschil met Vlaanderen. We zijn op de eerste dag ook nog naar het Louisiana Museum voor Moderne Kunst gereden, 35 km buiten Kopenhagen in Humlebæk En ook daar, al was er bewoning, was het er prachtig rustgevend met veel mooie huizen. In het Lousiana museum liep een tentoonstelling van Richard Mosse. Waar ik toevallig een paar jaar geleden al eens over had geblogd. De Ier is wereldberoemd geworden met z’n foto’s over de oorlog in Congo die hij nam met infrarood film wat zorgt voor een bijzondere andere kijk op het conflict. Het museum ligt aan de rivier De Sont, met zicht op Zweden. En met een enorme beeldentuin. Het gebouw is ook prachtig.

Zicht op Zweden doet me denken aan de enorme bruggen die je daar ziet. In onze rit heen moesten we over een brug van 19 km lang. En daar betaalden we 35 euro voor. Naar Zweden kan je ook, daarvoor moet je De Brug over, je weet wel, van de serie The Bridge. Daar is de tol 45 euro enkel naar Malmö… Doen we eens als we wat meer tijd hebben. Maar sowieso!

We hebben ook nog museum Ordrupgaard bezocht. De nieuwe vleugel is van de hand van Zaha Hadid en naast het museum ligt ook het huis van Finn Juhl. Dat open is voor het publiek. Aanrader.

IMG_9158 LOUISIANA MUSEUM OF MODERN ART

 

Ordrupgaard & Finn Juhl’s house

Processed with VSCOcam with 9 preset Processed with VSCOcam with a9 preset Processed with VSCOcam with 4 preset

 

IMG_8267 Processed with VSCOcam with a9 preset

De Zaha Hadid touch

Processed with VSCOcam with 5 preset

Langs de weg terug naar Kopenhagen staat ook dit tankstation designed by Arne Jacobsen.

IMG_1460

Zicht op Zweden en m’n Mercedes cla 220. Langs deze weg wil ik zo gaan wonen.

Processed with VSCOcam with 5 preset

 

Food

De eerste avond hebben we gegeten in Host. Toffe plek, ingericht door Norm Architects & Menu. Heerlijk Scandinavisch gegeten in een fantastisch interieur. Van Rupert kreeg ik nog de tip over een verlaten fabriekspand vol streetfood standjes: papiroen. Niet ver van Christiana en nog niet te vinden in de tourist guides. Uiteraard wel op 1000 foodblogs. :) Noma was uiteraard en helaas al volzet…

IMG_3606

IMG_4842

Wat is me nog opgevallen in Kopenhagen?

Dat ze de Air Max 95 diggen. All white natuurlijk. Dat Norrebro en Vesterbro coole wijken zijn. Maar dat het centrum ook een beter aanbod heeft dan de usual winkelstraat filled met H&m & Zara. Met toffe shops als Hooha, WoodWood, Storm, Oz, Rude, Kyoto, Cheap Monday, … Dat je niet naast danish design kan kijken. En dat dat tof is. Check bvb de flagship store van Normann Copenhagen eens. Beter dan verwacht.

nike-air-max-95-pure-white-black-3

Processed with VSCOcam with a1 preset

Processed with VSCOcam with 7 preset Processed with VSCOcam with 4 preset

Via Uglybelgianhouses kreeg ik ook leuke tips als Superkilen Park, een prachtig park in Norrebro, Grundvigs Kirke. Een zotte kerk wat buiten Kopenhagen. Idem voor Bagsværd Church. Designed by John Utzon. Die architect die het wereldberoemde Sydney Opera house heeft ontworpen. Of Bella Skye, moderne architectuur. De stad is over het algemeen trouwens laagbouw. Max 5 verdiepingen. En dat vind ik altijd fijn. Minder beklemmend als de meeste steden. En met ontzettend veel groen. En ook een toffe dierentuin…

Processed with VSCOcam with a8 preset

Processed with VSCOcam with 4 preset Processed with VSCOcam with a1 preset Processed with VSCOcam with f1 presetProcessed with VSCOcam with a3 preset Processed with VSCOcam with 6 preset Processed with VSCOcam with c1 preset

In Cos toevallig een meubel zien staan waar ik instant verliefd op ben geworden: Useful Arbeitsloser (Jobless) is a series of furniture that reflects the life of its designer. A scaffolding resembled a life of a designer who lives in a foreign country in a way that it is always passed by, constructed and moved away without much attention, while being a necessary element in construction sites.

SONY DSC

Ik heb de designer gecontacteerd en hoewel hij er geen meer heeft mag ik op de pre-order lijst voor als er een nieuwe reeks komt. Top.

+ There are no comments

Add yours