Aftellen naar je dood met de Apple Watch

Aftellen naar je dood met de Apple Watch


Ik las op Wired over de app Life Clock. Een app die niet de tijd weergeeft op je Apple Watch maar wel de tijd die je nog te leven hebt. Zoveel jaren, maanden, dagen en seconden voor je sterft. Gebaseerd op een berekening die uiteraard niet wetenschappelijk is maar dat maakt niet uit. Het idee achter de klok is simpel en geniaal. En het bestaat zelfs al. Een tijd terug las ik over de Kickstarter Tikker. Een polshorloge dat ook aftelt to je doodgaat. Het is ondertussen zelfs te koop op Amazon voor 79 euro.

Leven winnen

Ik zou echter investeren in de Apple Watch want de Life Clock laat je ook tijd winnen! Door actief te zijn kan je dagen of zelfs maanden langer leven. Een principe dat bvb ook bij m’n stoppen met roken app iQuitt gebruikt wordt. Na 8 maanden zonder sigaret heb ik volgens die app al 2 maanden aan leven gewonnen en dat motiveert me. En als je lui bent verlies je tijd… Auw.

lifeclock3

 

Start to live

Maar of je nu kiest voor Tikker of Apple Watch, het algemene idee is simpel en geniaal omdat het je bewust maakt. Zoveel tijd heb ik nog en ik ga daar NU het beste van maken. Van elke minuut, van elke seconde, want ze tikken weg, sneller dan je denkt.

Life Clock wil het liefst een echte clock zijn. Zoals die Mickey Mouse die Apple had gedemonstreerd. Maar de vraag blijft of Apple dat zal toelaten en zoniet het dus gewoon bij een app zal moeten blijven. Wat toch minder krachtig zou zijn want dat is het gewoon weer een app bij al je andere apps in plaats van iets wat lifechanging kan zijn. Great work van Rehabstudio alleszins. Ik kijk er naar uit.

91efXQ9-8CL._UY679_

+ There are no comments

Add yours