Snapchat Discover

Snapchat Discover


Amper een maand geleden schreef ik de blogpost ‘Snapchat voor Beginners‘ of er is alweer een app-update met een aantal zeer belangrijke nieuwe features. Daarom dit nieuw artikel en geen update van m’n vorig artikel. (Dat je hier kan lezen) De belangrijkste feature waar iedereen het terecht over heeft is ‘Discover’,  een aantal grote mediabedrijven die partner zijn van Snapchat kunnen via Discover videocontent aanbieden dat net als de stories van de users ook voor 24 uur online blijven en dan gewoon verdwijnen. Momenteel staan daar verhalen van National Geographic, Yahoo News, Comedy Central, People magazine, CNN, Vice Media, DailyMail.com en Cosmopolitan. Grote spelers en ook opvallend, veel nieuwsbedrijven. Die op Snapchat al een tijdje naar de jonge kijkers op zoek zijn.

Snapchat was een behoorlijk zelfverzekerd bedrijf (turning down 10 billion Facebookdollars?) en bewijst met deze move dat ze effectief hard aan het werken zijn aan hun app om de enorme groei en de enorme marktwaardering om te zetten in volwaardig mediaplatform met ondertussen meer dan 100 miljoen actieve gebruikers. Ze vallen hiermee Facebook, YouTube en Twitter aan die ook volop inzetten op video.

De stories van die mediabedrijven zijn veel rijker dan wat wij als gewone gebruiker kunnen doen. De verhalen zijn meestal zo opgebouwd: 5 tot 10 items, headlines van 10 seconden die je naar links en rechts kan swipen om er door te scrollen. Wil je meer weten per onderwerp dan swipe je naar beneden en dan krijg je extra tekst en video. Je beslist zelf hoe diep je in het verhaal wil stappen. Een geslaagd format voor een nieuwe manier van storytelling. Check de video:

QR-code

De tweede belangrijke update is een persoonlijke QR-code die in de app zit. Handig wanneer iemand je wil toevoegen en je je username niet meteen vanbuiten kent. Wanneer je met je snapcamera de QR code van je vriend in beeld neemt en erop tikt verschijnt zijn username en kan je hem eenvoudig toevoegen. De code werkt ook buiten de app dus post je QR gewoon op je Facebook, Twitter of Instagram en win gemakkelijk wat nieuwe volgers. Ik laat ook stickers printen om overal uit te hangen… (Sinds de Sony-hack wisten we trouwens dat Snapchat een QR-codes en iBeacons gespecialiseerd bedrijf had gekocht: Scan.me voor 51 miljoen dollar.)

Voor de rest is enkel de look een klein beetje veranderd, de plaats waar je nieuwe vrienden enzo moet toevoegen maar niets wereldschokkend. Behalve dan het removen van de feature: Beste vrienden. Tot voor kort stond onder je username de namen van de 3 mensen waar je meest private snaps mee uitwisselde. Niet erg handig voor scheefpoepers natuurlijk.

StickerSnapchat

Tot slot één van m’n laatste stories. Ik draag make-up. Hmm.

1 comment

Add yours
  1. 1
    tom

    bedankt voor je drie artikels. enige minpunt: sinds ik de app heb geïnstalleerd gaat mijn 5s nog maar een halve dag mee, ipv normaal twee volle dagen :-(

+ Leave a Comment