Waarom je geen iPhone 6 moet kopen

Waarom je geen iPhone 6 moet kopen


De titel zegt het weer niet allemaal. Je mag gerust een iPhone 6 kopen. Meer zelfs, ik heb een iPhone 6 gekocht toen hij in Frankrijk beschikbaar was, een week eerder dan in België. Maar sinds kort is hij kapot. Een gebroken scherm gewoon maar hoor. Ik zag er ontzettend tegenop om hem binnen te brengen voor herstelling. Ik kan niet zonder m’n smartphone, in die zin dat ik hem professioneel erg nodig heb. Mail, telefoon, social listening, content producen, snapchatten, huizen posten, je weet wel, alles doe ik ermee. In zoverre dat ik soms geen laptop nodig heb.

Ik heb hem uiteindelijk toch naar Lab9 gebracht. En de tijd zonder heb ik overbrugd door een nieuwe iPhone te kopen. Maar dan wel de goedkoopste: Een iPhone 5C met 8 gigabyte opslag voor 399 euro. Grootste nadeel: Die C staat voor colour en de enige kleur die meteen beschikbaar was was roze. Tweede grootste nadeel: 8 gigabyte is NIETS.

Apple werkt gelukkig met iCloud dus m’n mail, twitter accounts, etc opzetten was kinderspel. Je beschikt zelfs over je foto’s, notities en herinneringen. Geniaal. Ik had ook snel de meeste gebruikte apps gedownload dus ik was na een uurtje al weer up & running. Het was weer wennen aan het kleinere scherm maar voor de rest was alleen de roze kleur een downside. (Maar dat kon ik gelukkig uitbuiten op Snapchat)

10523863_10152538314847898_6030494422666302223_n
Rara waar sta ik? (pic by Marijke Celis)

Meer zelfs, ik wou hem meteen verkopen wanneer m’n iPhone 6 terug was maar nu twijfel ik toch.

Het was fijn om weer eens gelimiteerd te zijn. Weinig ruimte betekent ook weinig werk in m’n broekzak. Een verademing. Geen 7000 foto’s in m’n filmrol maar telkens een stuk of 10, want anders liep schijf vol. Geen 50 apps maar nu eens deze, dan eens deze en wat je niet nodig hebt moet eraf. Z’n kleine gestalte is toch ook wel handig. Typen met één hand gaat makkelijker en je laat hem niet zo snel vallen. Hij is minder opvallend. (Tenzij je de roze versie hebt) en mits wat meer opslag is dit natuurlijk ook een toptoestel. Met ook een topcamera enzo.

En daarom moet je dus niet meteen een iPhone 6 kopen. Maar het kan ook geen kwaad. Want verdorie dat scherm is van die 6 is groot en een verademing voor je ogen. En hij ziet en voelt geweldig. En je moet nu eenmaal mee evolueren.

Maar nu maak ik het jullie weer moeilijk zeker?

2 Comments

Add yours
  1. 2
    amoorie

    Ik ben net de trotse eigenaar van een 5S geworden en ben er serieus blij mee, die 6 laat ik nog efkes aan mij passeren. 8 gig is wel een serieuze uitdaging, maar ik snap dat u dat op een bepaalde manier rustiger maakt in ‘t koppeke…

+ Leave a Comment