De Datalimiet – Wanneer je internet op is

De Datalimiet – Wanneer je internet op is


Tijd voor een #firstworldproblem : de datalimiet. Ik ben klant bij Proximus en loop de laatste maanden wel erg vaak tegen m’n databundel-limiet aan. Op minder dan één maand tijd soupeer ik 5 gigabyte aan data op. Er bestaat geen contract bij Proximus waarmee je meer dan 5 gigabyte aan data krijgt dus na je  limiet betaal je extra per megabyte, volgens Proximus zou je aan dezelfde snelheid van 4G kunnen surfen maar ik vond het toch opvallend trager. 5 gigabyte klinkt veel en zal voor veel mensen een limiet zijn waar ze niet tegenaan lopen maar wees gerust, jullie tijd komt nog wel.

UPDATE: Kristof Nizet liet via Facebook weten dat je na je 5G wel degelijk trager surft: ‘om je te beschermen tegen een dure factuur’ luidt het officiele antwoord. Je kan die vertraging wel laten opheffen.

Met deze post wil ik de operatoren aansporen om nu al op die opwaartse trend in te spelen. Bied contracten van 10 gigabyte en meer aan. Want de reden waarom ik zoveel data gebruik ligt aan een aantal zeer populaire apps: Snapchat (op 12 dagen tijd al 600mb), Facebook (op 12 dagen tijd al 200mb en Instagram (op 12 dagen tijd al 200mb) en Netflix. Apps die alleen maar populairder worden en binnenkort door iedereen veel gebruikt zullen worden. Als je zelf eens wil zien welke apps bij jou het meeste verbruiken: instellingen –> mobiel netwerk –> naar beneden scrollen. (hier trouwens een semi-handig artikel om je dataverbruik wat onder controle te houden)

Het is vandaag 12 december en mijn verbruik is al bijna 3 gigabyte. Dat zal een internet-arm eindejaar worden dus liefste Proximus en andere operatoren, geef ons een kerstcadeau. Alleen maar een beetje data. M’n research leerde me dat ze in Nederland al begonnen zijn met een groter aanbod. En getuige de onderstaande tweets van Steven, Bas, enz ben ik duidelijk niet de enige. Groetjes, een dataslurper.

Schermafbeelding 2014-12-12 om 23.56.19

Schermafbeelding 2014-12-12 om 23.52.36

Schermafbeelding 2014-12-12 om 23.53.31

Schermafbeelding 2014-12-12 om 23.56.05

 

1 comment

Add yours
  1. 1
    Herman dailybits

    Ik zat zelf met abo van de vorige werkgever ook steeds aan 2GB/maand. Nu bij nieuwe werkgever met ander abo en daar maar 1GB aan limiet/maand en toch haal ik dat zelfs niet meer.

    Redenen: wifi op het werk de hele dag en thuis een dure nighthawk wifi-router erbij gezet, zodat ik niet meer met die armzalige telenet wifi-modem moet werken. Voorheen was 4G sneller dan mijn telenet wifi, maar nu is mijn wifi snelheid veel sneller. Geen 4G gebruik meer dus rond huis en steeds op wifi.

    Enja dat truukje om op 3G te gaan als je zaken gaat streamen gebruik ik ook.

+ Leave a Comment