60.000 foto’s laten crashen

60.000 foto’s laten crashen


Toen ik ooit de switch heb gemaakt naar Apple was ik over alles tevreden met uitzondering van één feature: iPhoto. Een fotobibliotheek die al je foto’s wil maar die ontzettend traag werkt eens er een paar duizend foto’s inzitten. Laat staan 60.000 foto’s zoals bij mij nu het geval is. Een tijd geleden moest ik de library-file al op een externe schijf zetten omdat ze veel te veel ruimte op m’n laptop inpalmde. En nu haat ik het om het programma op te starten. 15 minuten duurt het tot je met iPhoto kan werken en ook daarna blijft hij bij iedere bewerking haperen. Ook bij een simpele scroll naar beneden bijvoorbeeld. Ben ik de enige met dit probleem? (Volgens Reddit niet)

Ik heb geen tijd om door m’n foto’s te gaan, foto’s te verwijderen en ik wil dat ook niet moeten doen. Bij Windows zat alles in mappen die je kon knippen en plakken waar je maar wilde. Nu zitten ze in een logge container waar ik gek van word en bijna niet meer wil openen. Tenzij dan om m’n iPhone foto’s en video’s te syncen.

Je hoort me al komen: ik zoek een oplossing. Geen ingewikkeld programma als Aperture of Lightroom indien mogelijk maar gewoon een fix. Ik vermoed dat iPhoto toch bedoeld is om je hele leven door foto’s op te slaan? Of wat dachten ze bij Apple? Moet ik m’n bibliotheek opdelen in verschillende kleine? En hoe doe ik dat dan, heb ik m’n geld net goed besteed aan Fat Cat Library Manager software? Ik hoop het…

iphoto-screen

1 comment

Add yours
  1. 1
    Jurgen

    Sorry, maar ik zal toch LightRoom aanraden :). Zit heel goed in elkaar met alles om je foto’s te ordenen (en terug te vinden) en gaat zeer snel. En als je dan ooit eens een foto licht zou willen bewerken kan dat ook. Echt: doen!

+ Leave a Comment