Bonnie & Clyde gin

Bonnie & Clyde gin


Zonder het goed te beseffen heb ik ondertussen 21 flessen verschillende gin verzameld. Hele lekkere exemplaren waarvan sommigen bewaard worden voor de juiste gelegenheid. Een greep uit m’n aanbod: Copperhead, NOG, Cockney’s, Bloom, VL, Death’s Door enzovoort. En omdat ik op amper 1 kilometer van drankengroothandel Crombé woon heb ik mezelf  recent een aankoopstop opgelegd. M’n eigen mini drooglegging. Toeval bestaat niet maar ik heb amper het woord drooglegging in de mond genomen of Thomas nodigt me uit om twee nieuwe gins te proeven: Bonnie & Clyde. Genoemd naar het gangsterkoppel dat tijdens de Amerikaanse prohibition actief was. Thomas is de bedenker achter de gins maar blijft karig met informatie over zichzelf. De gins stelen de show.

bonnie

We hebben afgesproken in Bar Jules, een gezellige cocktailbar, diep verscholen in het Parkhotel in Kortrijk. De flessen gin zijn net als in de tijd van de drooglegging niet verkrijgbaar in de handel dus moet je ze via via proberen te bemachtigen. Ze zijn ook niet apart te krijgen, Bonnie & Clyde komen in één pakket waarvan de prijs fluctueert. Vraag & aanbod. Maar in Bar Jules staan ze op de tafel, tot ergernis van één van de bartenders, die het in de smiezen heeft. We vragen twee gin’s uit de bar (Mombasa & Gin Mare) en Thomas vraagt een leeg glas met ijs zodat ik zijn Bonnie & Clyde onder tafel kan proeven. Tot zover m’n drooglegging.

Ik had de mooi vormgegeven flessen al zien passeren op Instagram en ben blij dat ik er nu wat meer over te weten kom. Bonnie & Clyde zijn twee gin’s. Bonnie is voor de vrouwen en Clyde voor de mannen. Bonnie is citrus, appelsien, fris en eigenlijk wel mijn ding. Clyde is kruidig, explosief van smaak, langdurig van smaak en heftig van alcoholpercentage, 48%. Helemaal mijn ding. Van idee tot product heeft 6 maanden geduurd. Serge Gainsbourg bracht de naam met zijn song Bonnie & Clyde.

Het ontwerp van de labels was een samenwerking met Simone Hodgskiss (pearlyyon.com) uit Zuid-Afrika… in de toekomst is het de bedoeling dat er telkens een andere artiest meewerkt aan de labels. Het ontwerp werd vervolgens één per één op de flessen gezeefdrukt. Daarna werden de eerste 500 flessen met de hand genummerd. Je voelt de passie en het vakmanschap. En de betrokkenheid van A tot Z. Iets waar ik altijd voor val.

21 flessen zijn ondertussen 23 flessen geworden. Bonnie & Clyde prijken hier ook in m’n kast. En nu komen er echt geen meer bij. Ik moet eerst wat sneller leren drinken. Wat met die Clyde geen goed idee is want na twee glazen on the rocks ben je al erg vrolijk.

De echte Bonnie & Clyde gingen uiteindelijk vier jaar tekeer, Thomas zit na 6 maanden aan z’n eerste (bijna uitverkochte) batch. Dus haast je als je dit dodelijk duo wil. Geïnteresseerden mogen steeds een bericht achterlaten. Ik kan flessen op de kop tikken en leveren in Brussel, Antwerpen en Gent. Maar zeg het niet voort en hou het wat stil.

Thomas heeft ondertussen zijn eigen drankenlabel: Deluxe Distillery. Met meer producten die op weg zijn. Benieuwd!

 

UPDATE: 11/12/14 Alle flessen zijn uitverkocht vertelt de maker…

Processed with VSCOcam with x1 preset Processed with VSCOcam with a9 preset Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with f2 preset  Processed with VSCOcam with c1 preset  Processed with VSCOcam with c1 preset

22 Comments

Add yours
  • 18
   Michel

   heb er zonet zelf een setje gevonden @ gintonicshop Hasselt
   weliswaar maar 2 setjes meer voorradig en dit aan aanzienlijke prijs van 350 €

 1. 19
  Van WalleghemMichel

  Net nog een koppeltje op de kop getikt … Dit bij Gintincshop inHasselt
  De prijsis ondertussen ook exuberant ;;; nl 350 € voor een setje
  momenteel nog 2 sets op voorraad

+ Leave a Comment