Kortrijk: Resto Va et Vient

Kortrijk: Resto Va et Vient


Een nieuw restaurant in Kortrijk. Dat is een gebeurtenis. Zeker als er een high profile chef mee gemoeid is. Die heet Mathias Speybroeck en is van oorsprong Kortrijkzaan. Na een leerschool bij Oud Sluis maar ook vooral als chef van De Vitrine in Gent is hij terug in zijn thuis stad. Met een eigen zaak: Va et Vient. Vlakbij de Broeltorens en de Leie en strak ingericht door architect Patrick Six van Ensemble. Ik passeer er regelmatig en doordat de gevel één grote glaswand is heb ik al gezien dat de zaak sinds de opening op 15 mei elke avond vol zit. Knap. Ik had ons bezoek al even uitgesteld maar onlangs was het dan toch zover.

Ik wist dat Va et Vient niet 100% mijn ding zou zijn omdat ook De Vitrine dat niet is. De knollen, kolen, oude kazen en karnemelk smaken zijn me te bruut. En de keuken van Va et Vient lijkt zoals verwacht sterk op die van Kobe Desramault. Eén menu. En dus eten wat de pot schaft. Pech dus als het je ding niet is. Het zorgt ook voor een zeer vertekend beeld van elke recensie aangezien het menu maandelijks verandert. Ik moet dus sowieso nog terug…

Ondanks een keuken die mij niet volledig kan bekoren heb ik een fijne avond beleefd en heb ik absoluut genoten van een aantal van de borden. Er was niet echt een optie tot aangepaste wijn maar onze ober heeft zo goed mogelijk zijn best gedaan ons bij elk gerecht een bepaald glas te adviseren. De sfeer was top en het sobere maar mooie interieur past erg goed en is aangenaam vertoeven. Binnenkort is er trouwens Interieur 2014 en met ‘Design Tables‘ is Va et Vient een leuke bestemming in die periode. Wil je een culinaire recensie van Va et Vient: kan je lezen bij Be-Gusto.

Lunch: tussen 25 en 41 euro.
Diner: tussen 35 euro tot 55 euro, naargelang het aantal gangen.

Adres:

Handboogstraat 20, 8300 Kortrijk. Gesloten op zon- en maandag.

Pic by Ensemble

+ There are no comments

Add yours