Kortrijk: Art-Coco


Kortrijk is een kleine stad maar we hebben toch heel wat leuke shops. Eén daarvan is Art-Coco. Een tweedehands interieurwinkel, gerund door Sarah Deweer. Behoorlijk eclectisch dus je vindt er zowel landelijk als industriële stijl. Bovendien zijn haar prijzen correct en kan je er dus af en toe wel echte design koopjes doen.

Sarah was vroeger decoratrice bij Slots Deco in Spiere-Helkijn maar heeft ondertussen al 13 jaar haar eigen winkel waarvan 6 jaar in een nieuw pand in de Wijngaardstraat in Kortrijk. (De straat die trouwens aan een flinke opmars is begonnen) Interieur verkopen en zeker ook het aankopen is een passie die ze van haar moeder heeft meegekregen vertelt ze. ‘We deden vroeger echt alle kleine en grote rommelmarkten in binnen en buitenland. Al van toen ik heel jong was. Daardoor heb ik heel wat ervaring opgedaan en leer je vanzelf wat waardevol is om te verkopen.’ Door het zo lang te doen heeft ze ook een netwerk van antiquairs die haar bellen als ze iets leuk hebben voor haar winkel. Dat aankopen betekent ook nog steeds veel zoeken en het hele land rondrijden. ‘Wekelijks zo’n 1000 km, best de moeite…’  Een online shop heeft ze nog niet dus ga zeker eens langs als je in Kortrijk bent.

Op de vraag wat momenteel het mooiste stuk in haar winkel is: een Markaryd lamp. Scandinavisch design en altijd goed. ‘Maar ik heb wekelijks nieuwe dingen dus het is moeilijk om een favoriet te noemen…’

Adres:

Wijngaardstraat 30
8500 Kortrijk
De winkel is open van woensdag tot en zondag, van 14 uur tot 18 uur

Foto’s: Claude Smekens

+ There are no comments

Add yours