Rex En Rio

Rex En Rio


Actief zijn op het internet heeft af en toe wel eens z’n voordelen. Ze vragen je om dingen te testen. Het gekste was een strijkijzer die zichzelf optilt als je hem vergeet recht te zetten. Het leukste was, hmm, een jaar lang gratis rijden denk ik. :) Onlangs vroegen ze me of ik Rex en Rio eens wou testen. Iets van Telenet. Klinkt exotisch en weelderig en in zekere zin is het dat ook. Maar dan vooral weelderig, zeker als je Rio hebt. Rex en Rio zijn twee pakketten die je als Telenet klant kan toevoegen aan je bestaande abonnement. Je betaalt maandelijks 24 euro (voor Rio, 14 euro voor Rex) en in ruil heb je toegang tot een grote database van films, series, documentaires en meer. De HBO series bijvoorbeeld zijn een week na hun release al bij ons te bekijken. Zo probeert HBO de piraterij tegen te gaan en kan Telenet klanten te winnen. Ik heb zo al True Detective, GIRLS, Black Sails, The Bridge 2 en Mad Men bekeken. Het volledige aanbod kan je hier bekijken.

De fun parts:

 • Je kan via je tv, tablet of smartphone kijken. Overal dus eigenlijk.
 • Altijd wel een film of serie die je aanstaat te vinden.
 • Altijd classics te vinden.
 • Je neiging tot illegaal downloaden zwakt af. Je hebt nieuwe stuff in goeie kwaliteit en met ondertitels.

De ‘er kan nog wat aan gebruiksgemak gewerkt worden’ parts:

 • Navigatie in de mobiele versies kan beter. De nieuwste aflevering van een serie staat soms niet bij de thumbnail terwijl hij er wel inzit.
 • Zoekfunctie idem, werkt niet altijd.
 • Sommige series zoals bvb The Newsroom 2 missen de eerste aflevering. Waarschijnlijk heeft dit met copyright issues (beperkt in tijd aanbieden) te maken maar daar ben je natuurlijk niets mee. Niemand wil de eerste aflevering missen.
 • Scrollen in een aflevering op de mobiele versie is verschrikkelijk. Maar ik ken weinig video apps die hier een goede oplossing voor hebben. Het schermpje is gewoon erg klein om te zitten prullen aan zo’n tijdsbalkje.
 • Een Duitse politieserie uit de jaren 80 is voor mij geen meerwaarde en aanzie ik als poging tot aandikken van content. Liever kwaliteit dan kwantiteit.
 • Beetje duur.

Algemene conclusie:

Als je een zware tv-kijker bent met heel veel tijd kan ik je Rio zeker aanraden. Je kan eindeloos kijken. 24 euro valt best mee voor wat je in de plaats krijgt. De zware tv-verbruikers onder jullie die het nieuwste van het nieuwste willen één uur na uitzending in de VS, don’t bother, die gewoonte krijgt geen enkele provider omgegooid. Voor de meeste mensen zal Rio ruimschoots voldoende zijn. Grootste nadeel: als ze The Bridge 2 dan eindelijk eens uitzenden op Canvas kan je er op het werk lastig van worden dat je collega’s nu pas mee zijn met de hype. Ik ga nu nog wat verder kijken naar Rio. Tot later. En bedankt Telenet.

2 Comments

Add yours
 1. 1
  Jurgen

  Toch eventjes nuanceren. Nóg een groot nadeel (toch voor mij): je moet héél goed zoeken eer je een film of serie vindt die in HD beschikbaar is, terwijl dit toch standaard aanwezig zou moeten zijn. En je moet nóg harder zoeken naar een film of serie die ook beschikbaar is met surround geluid (ik besef dat dit een niche is, maar als Netflix dit kan, waarom Telenet dan niet).

 2. 2
  Kelly

  Wij hebben het een maandje getest met de actie van 10 euro en wat mij vooral stoorde, was het beperkt in tijd aanbieden van de series en het feit dat enkel het laatste seizoen beschikbaar was. Ook zouden er iets recentere films in het aanbod mogen zitten.

+ Leave a Comment