Stappen Tellen

Stappen Tellen


10.000 stappen per dag zetten. Ik hoorde het vroeger af en toe waaien en moest daarbij vooral aan senioren denken die moeten geactiveerd worden om hun leven te verlengen. Ondertussen ben ik er wel erg bekend mee. Dankzij de Argus app.

Ik ga al een tijd af en toe lopen en ik ging er van uit dat ik zeker 10.000 stappen per dag zette. Yeah right. In september kwam de iPhone 5S uit en daar zit tegenwoordig een motion sensor in. Ik zag de app Argus staan in de Appstore om je stappen te tracken dus ik installeerde die. Wat bleek: met m’n computer related job kwam ik aan amper 4000 stappen per dag. Damn. Tijd voor een change. M’n doel ingesteld op 10.000 per dag en nu al een half jaar zwoegen en bewegen om m’n dagelijks doel te halen. En dat lukt.

Zorgen dat ik tegen de middag rond de 5000 zit, tegen thuiskomst rond de 8000 en als ik ga slapen 10.000. Mission accomplished. 10.000 stappen zijn er meer dan je denkt, geloof me. En daar moet je wat voor doen. Wat z’n voordelen heeft: ik loop nu regelmatig wat rondjes, na het middageten ga ik een wandeling doen, (met collega’s die de app ook hebben) ik zet met plezier de vuilniszakken buiten, ik breng meteen het leeggoed naar de kelder en snel even iets halen op het tweede verdiep is ook geen probleem meer. Misschien een klein nadeel: af en toe compulsief rondjes stappen in m’n living om m’n doel te halen.

Er zit iets competitief aan ook, je ziet de stappen van je vrienden in de app en je kan mekaar wat opstoken en de leiding nemen. Of grandioos verliezen om de dag erna wraak te nemen. Er zijn cheatmethodes, je gsm aan de hond binden, in een verfschudmachine, … maar die heb ik voorlopig nog niet nodig gehad.

Voeg me gerust toe, dan beat ik je. Search for Hannes Coudenys

+ There are no comments

Add yours