My Gin & Tonic

My Gin & Tonic


Een post over Gin & Tonic. Je weet wel, die hype die helemaal aan het einde van z’n lifecycle lijkt te zitten. De obscure tonics zijn ondertussen zelfs bij Delhaize verkrijgbaar en die laatste heeft in samenwerking met Manuel Wouters z’n eigen Gin op de markt gebracht, Belgin. En omdat Hendrick’s de komkommer terug onder de levenden heeft gebracht gooien ze nu (echt overal) natuurlijk in elke Gin & Tonic bijna een hele komkommer. Don’t.

Ik was/ben blij met de hype. Simpelweg omdat die vorige hype, Whisky, niet echt m’n ding was. Ik apprecieer een zachte Whisky maar hou gewoon meer van de frisse smaak die Gin heeft. Drinkt gemakkelijk door en ik moet nooit gaan kotsen op het einde van de avond. Koppijn en een wat vieze mondsmaak omwille van de tonic kan er wel al eens inzitten.

Door de hype waren er ineens ook gigantisch veel merken van over de hele wereld beschikbaar bij m’n lokale drankengroothandel Crombé in Kortrijk. Ik heb er ondertussen al veel te veel geld aan uitgegeven maar so be it. Ik ben niet echt een bierdrinker dus het is leuk om te experimenteren met al die soorten Gin. Ik haat hautain geleuter over drank dus ik probeer me er niet aan te bezondigen en ik geef je gewoon een lijstje van m’n favoriete Gins. Ook wat minder favoriete, maar dan puur op persoonlijke smaak. Een te gecompliceerde ginsmaak kan ik wellicht gewoon niet aan.

Winners:

1. Jensen: Zacht, zoet en geniaal gemakkelijk om binnen te kappen.
2. Spring Gin: Voor mij vergelijkbaar met die Jenssen Gin. Belgisch.
3. Sloane’s Gin: Net iets gecompliceerder dan de twee bovenstaande. Lekker. Nederlands.
4. Death’s Door: Fris en in de local movement trend geproduceerd. US.
5. Ungava: Canadees, mooi van fles, mooi van kleur, mooi van smaak.

En daarnaast zijn dan de meest gehypete winners ook lekker natuurlijk. Monkey 47, Hendricks, Gin Mare, Tanqueray, Sipsmith, Filliers, …

ginnnn

Eén van m’n favorieten. De eend hoort bij het geweldige glas. Lang leve Antropologie.

Te vermijden:

1. Biercée: Geen idee waarom, felle smaak. Ik hou er niet van.
2. Colombian: Gerijpt op rumvaten. Nee bedankt.
3. Glorious Gin: Net iets te granig. New Yorks graan en lokaal New Yorks water.

Qua tonic hou ik het graag bij Fever Tree. Ook al zijn er ook weer duizenden andere soorten…

Wat zijn jullie favoriete gins? Let me know, benieuwd naar jullie reactie! Laat een comment of reageer via Twitter! @hannes_bhc

1 comment

Add yours
 1. 1
  Kristof 'Parain' Decloedt

  – Bulldog + 1724 als garnituur wat sinaasappelzeste
  – Hendrickx + half eiwit + komkommer-blokjes + ijs (dit goed shaken) daarna in glas gieten, zwarte pepper bolletjes toevoegen en fever tree of fentimans.

  En zo nog een paar… :)

  Te vermijden voor mij: Mombasa

+ Leave a Comment